Click of plak PVC? Dit zijn de verschillen

Een PVC vloer is één van de meest populaire vloeren van dit moment! Je ziet ze werkelijk overal terugkomen. In huizen, kantoorpanden, ziekenhuizen, scholen, winkels, horeca en op nog veel meer plekken! Je kunt vandaag de dag niet meer om de PVC vloer heen. Ben jij al bekend met de vele voordelen die deze vloeren je te bieden hebben? In deze blogpost lees je er alles over. Ook lees je over de verschillen tussen click en plak PVC. 

Dit maakt de PVC vloer zo populair

PVC vloeren hebben een breed scala aan voordelen. Zo zijn ze goed bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf. De vloer is krasbestendig, vochtbestendig en zal lange tijd zijn kleur behouden. Dit maakt dat de vloer in vrijwel elke ruimte geplaatst kan worden. Veel mensen die PVC kopen, plaatsen deze vloer bijvoorbeeld in de keuken of in de badkamer. De PVC vloer heeft daarbij ook een akoestische demping, hierdoor heb je geen last van lawaai door het geschuif van meubels of het rennen van je kinderen of huisdieren. 

Warme voeten in de winter

PVC vloeren zijn zeer goed te combineren met vloerverwarming. Met een PVC vloer zullen je voeten het nooit koud krijgen! Ideaal met de winter voor de deur. De PVC vloeren hebben daarnaast niet veel onderhoud nodig. Ze zijn zo gemaakt dat ze uit zichzelf langere tijd mooi blijven. Wil jij een hygiënische vloer? Ook dan kun je PVC kopen. Bacteriën en ander vuil hopen zich niet op in de naden. Je maakt de vloer gemakkelijk schoon met de stofzuiger en eens per week de dweil. Doordat PVC vloeren zo populair zijn, zijn ze vandaag de dag in allerlei varianten verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een soort die past bij jouw smaak! Daarnaast zijn alle PVC vloeren standaard voordelig geprijsd. Zo krijg je een unieke vloer, voor een leuk prijsje. Meer informatie hierover lees je online!

Ga jij voor click of plak PVC?

Je kunt je vloer laten leggen door experts. In dit geval komen er extra kosten bij voor het laten leggen van de vloer en de voorbereiding die hiervoor nodig is. Ook is het mogelijk om je PVC vloer zelf te leggen. Zo hou je meer geld over voor andere belangrijke zaken. Wanneer je je PVC vloer zelf gaat leggen, is het belangrijk om een goede overweging te maken tussen click en plak PVC. Het grootste verschil, is de manier waarop de vloer gelegd wordt. Plak PVC bestaat uit stroken die je zelf gemakkelijk op de dekvloer kunt aanbrengen. Maar, bij deze vloer dien je de dekvloer wel eerst te egaliseren. Zo krijg je een mooi en strak resultaat. Bij click PVC is het grootste voordeel dat je in de meeste gevallen je dekvloer niet hoeft te egaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *