Bomen in de tuin, een last of een lust?

Het hebben van bomen in de tuin kan prachtig zijn. In de herfst kleuren ze mooi bruin en in de zomer heb je prachtig groene bomen. Heerlijk om onder te zitten en prachtig om naar te kijken. Er kan ook gekozen worden voor het zaaien van een fruit of notenboom op deze manier heb je niet alleen een mooi uitzicht maar ook fruit of noten om op te eten. Bomen kunnen ook verschillende dieren aantrekken. In de juiste omgeving zal bijvoorbeeld een notenboom eekhoorntjes kunnen aantrekken, super leuk om naar te kijken! Maar sommige mensen ondervinden bomen in de tuin als een last. De meeste bomen moeten eens in de zoveel tijd gesnoeid of geknipt worden. Ook kunnen de buren minder blij zijn met een boom wanneer deze voor veel schaduw zorgt.

Struiken, een beter idee?

Voor wie niet kan of wil beginnen aan bomen in de tuin kan kiezen voor struiken. Op deze manier oogt de tuin erg groen maar hoeft er minder moeite gedaan te worden om het groen bij te houden. Struiken zijn vaak minder hoog, hierdoor is het snoeien of knippen ook een minder groot probleem. De struiken zijn kleiner van stuk waardoor het ook minder lang duurt.

Laag groen, makkelijk groen

Nog makkelijker is het planten van gras of het leggen van grasmatten. Het onderhouden van gras is helemaal niet lastig. Het water haalt het gras voornamelijk uit de grond en de regen, hier hoeft bijna niet naar gekeken te worden. Het gras moet wel regelmatig gemaaid worden. Dit kan op verschillende manieren. Grasmaaiers zijn er in verschillende soorten en maten. Zoals de handmatige grasmaaier, een elektrische grasmaaier met een draad maar ook grasmaaiers op een accu. De meest comfortabele grasmaaier is de zitmaaier. Voor wie een kleiner stuk grond heeft kan een stihl bosmaaier de uitkomst zijn. De Tuinmachineshop in de buurt of online heeft deze producten waarschijnlijk in het assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *