Bespaar tijd en energie met een AEG droogkast

Wil jij je favorieten kledingstukken weer snel kunnen dragen? Dat kan met behulp van een droogkast van AEG. Lees in dit artikel welke items je in de droger kan doen én welk favoriet kledingstuk je dus weer snel kan dragen.

Welke stoffen mogen in de droger?

De ene stof kan beter in de droogkast dan de andere stof. De beste tip is om natuurlijk te kijken naar het waslabel van het kledingstuk. Hierop kan je aflezen op hoeveel graden de stof het beste gewassen kan worden en of het kledingstuk geschikt is om in de droger gedroogd te worden.

Bij de dagelijkse was zoals handdoeken, onderbroeken en shirts is het niet heel erg als een kledingstuk zou sneuvelen. De ‘onbelangrijke’ was gaat standaard de droger in. Je hoeft hiervoor de waslabels dus niet te heel goed te checken, dat bespaart je weer een hoop tijd. Je kan beter de tijd nemen om een waslabel te checken van wat luxere kledingstukken zoals dure shirts, merkbroeken en mooie jurken.

Als een stof kreukgevoelig is, kan je dit item juist drogen in de droogkast. Door de warme lucht van de droogkast worden alle kreukels in het item gladder. Als een item gemaakt is van een synthetische stof, dan is het niet aan te raden om deze in de droger te doen. De synthetische stof is hier te gevoelig voor. Dit geld voor kleding waar wol in zit verwerkt. Wol krimpt als je de kledingstukken in de droogkast doet. Een item gemaakt van spijkerstof kan wel in de droger. Door de warme lucht wordt de stof wat zachter en minder gekreukt.

Energiezuinig droger

Tegenwoordig zijn droogkasten veel duurzamer. De droogkast van AEG is een energiezuinig toestel. Met een uitgestelde start kan je besparen op de energiekosten door te drogen tijdens de daluren. Met de AEG SensiDry- technologie worden droogtijden ingekort en wordt de temperatuur laag gehouden, zodat kleding nooit wordt blootgesteld aan onnodige hitte. Dit zorgt ervoor dat kledingstukken langer mooi blijven. Droog dus snel en energiezuinig met een droogkast van AEG! Kijk bij AEG droogkasten op de webshop van Eldi.be voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *