Belangrijke punten bij het kopen van een trap

Elke trap heeft zijn eigen uitstraling. Wil jij een trap komen die beter bij jouw interieur past? Of misschien is de trap die je nu hebt niet geschikt omdat hij teveel ruimte inneemt? Er zijn vele soorten trappen en vele houtsoorten en accessoires met hun eigen toevoeging aan de trap.

Soorten trappen

Elke soort trap heeft zijn unieke eigenschappen.

Rechte trappen: dit zijn de meest simpele trappen. Afhankelijk van de hellingshoek nemen ze weinig tot veel ruimte in. Met deze trap kun je vele kanten op.

Kwartslagtrappen: deze trappen nemen over het algemeen veel ruimte in, maar in sommige situaties is dit de enkele oplossing. Deze trappen zie je vaak op plekken waar de trap tussen twee muren moet staan.

Wenteltrappen: deze trappen nemen in vergelijking tot rechte- en kwartslagtrappen relatief weinig in.

Vlizotrappen: vlizotrappen kun je gemakkelijk opbergen, daardoor kunnen ze op plekken waar je niet altijd de ruimte hebt om een trap te plaatsen.

Houtsoorten

De meeste trappen zijn verkrijgbaar in drie houtsoorten. Vuren/dennen, beuken en eiken. De vuren/dennen trappen zijn de goedkoopste trappen. Beuken trappen zijn van het midden niveau en hebben een betere kwaliteit dan vuren/dennen. Beuken trappen zijn perfecte trappen om te nog te schilderen, maar kunnen ook transparant erg mooi zijn. De beste trappen zijn eiken trappen. Deze zijn stevig en hebben de langste levensduur.

Duurzaamheid

Je wil je trap niet te vaak vervangen, want dit is een hele ingreep in je huis. Kies daarom voor een duurzame trap. De meest duurzame trappen zijn uiteraard van metaal, maar die past niet bij elk interieur. Heb jij een klassiek interieur, kies dan voor een mooie eiken trap. Dit is een hardhout en gaat 80 tot 100 jaar mee!

Bouwpakket of trap op maat

Trappen kunnen op maat gemaakt worden, zodat ze precies aansluiten op de locatie. Echter zijn er ook steeds meer keuzes in bouwpakkettrappen. Met een kleine aanpassing kunnen ook deze trappen in 80 tot 90% van de situaties passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *