Balansborden zijn de nieuwste trend

Balansborden, rockers en wiebelplanken zijn nog nooit zo populair geweest als nu. Deze planken komen oorspronkelijk uit de Waldorf-scholen. Je kan ze gebruiken voor oefeningen, als tunnel, schommelstoel, glijbaan en alle unieke dingen die je kind maar kan bedenken. Voor ieder huishouden met jonge kinderen zijn ze geschikt. 

Functies

Een Wobbel plank is een boog die je op diverse manieren kunt gebruiken. Je kan ze gebruiken als hek of als tunnel. Daarnaast kan je hem gebruiken om te wiebelen als je hem op de bolle kant zet. Met deze borden kun je actief spelen, maar je kan er ook in rusten. Bijvoorbeeld om er lekker in te liggen. Hij kan ook gebruikt worden als opstapje voor de kinderen. 

De plank is vooral bedoeld voor binnen, maar hij kan ook prima buiten gebruikt worden. De plank kan overal gebruikt worden en je hoeft hem nooit op te ruimen, want hij staat erg goed in het interieur. 

Jong en oud

Ook voor oudere kinderen en volwassenen is de plank geschikt. Je kunt trainen op het bord om spiergroepen te versterken en te strekken. Ook kunnen ze helpen met het oefenen van je evenwicht en hand-oog coördinatie. Balansborden helpen je kinderen in hun ontwikkeling en het zorgt ervoor dat ze zich bewuster voelen van hun lichaam en lichaamsdelen. Het helpt hun gevoel voor evenwicht en het stimuleer het evenwichtsorgaan. De plank is ook geschikt voor trainers en fysiotherapeuten. Mensen die moeten revalideren kunnen goed oefenen op de plank. 

Wobbel

Op dit moment is het bekendste merk de Wobbel. Wobbel was een van de eerste die met een balansbord op de markt kwam. Voor de kleuren en de onderlaag maken de Wobbel zo uniek. Hier hebben ze ook een patent op gekregen. Wobbel heeft diverse opties. Je kan gaan voor de standaard Wobbel plank of voor de Wobbel Pro. 

De planken van Wobbel hebben aan de onderkant wolvilt zodat er bij houten ondergronden minder krassen komen. Hierdoor hoef je geen kleed te gebruiken. Wobbel heeft ook een XL-versie. Deze versie is een stuk groter en kan makkelijker volwassenen houden. Deze plank is groot genoeg voor een volwassenen om in te liggen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *