Badkamer toe aan renovatie?

 

Ben je van plan zelf je badkamer te renoveren of dit door een erkend bedrijf te laten doen? Vergeet dan niet een opstalverzekering af te sluiten. Hoe leuk of eenvoudig de klus ook lijkt, je wilt niet achteraf voor verassingen komen te staan. Tijdens en na de verbouwing kan zich een lekkage voordoen door bijvoorbeeld een leidingbreuk, waarvan als gevolg waterschade kan ontstaan. Laten we bij het begin beginnen. Met een opstalverzekering verzeker je alles wat aan de woning vastzit. Deze kunnen niet zomaar verwijderd worden zoals muren, plafond, leidingen etc. Bij waterschade is er een grote kans dat deze elementen worden aangetast.

Wat wordt er vergoed?

Helaas. Het is gebeurd. Er is schade. Maar wat kun je indienen en wat zal er vergoed worden? Waar je rekening mee kunt houden is dat schade door overstroming van de wc, kapotte afvoer, lekkende leidingen en een lekkage in de badkamer. Dit laatste kan zijn doordat de leidingen zich bevinden achter de muur of tegels. Om deze te repareren zullen deze doorgebroken moeten worden om er bij te kunnen.

Wat wordt er niet vergoed?

Het kan ook gebeuren dat het niet vergoed wordt, dit is natuurlijk al balen. Maar door dit vooraf te weten ga je geen onnodig onderzoek en tijd verspillen voor de aanvraag. Het kan zijn dat je zelf de kraan bent vergeten uit te zetten waardoor er flinke schade is opgelopen. Dit zal helaas niet vergoed worden. Een ander voorbeeld is wanneer er door achterstallig onderhoud, fout in de bouw of slechte kitnaden schade is ontstaan. Helaas zal ook dit niet vergoed worden.


We raden aan om altijd eerst de voorwaarden van je opstalverzekering door te nemen wat je wel en niet kunt verzekeren. Kom je er niet aan uit? Neem dan contact op met je verzekeraar. Zij kunnen je verder helpen en voorzien van de juiste informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *