Alles over de mogelijkheden voor het plaatsen van een stalen trap 

Ben je helemaal weg van de stalen trap? Dan is het misschien een goed idee om je hier eens door te laten inspireren. Kom erachter wat de mogelijkheden zijn, welke trapsoorten er zoal zijn en waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een stalen trap. 

Mogelijkheden stalen trap

Bij het kiezen van een stalen trap, is het belangrijk dat je weet dat er verschillende soorten traptreden zijn waar je uit kunt kiezen. Populaire opties zijn bijvoorbeeld een stalen trap met stalen treden, of een trap met houten treden of een stalen trap met glazen treden. Welke keuze je maakt, hangt af van je wensen. Misschien vind jij het mooi als je door het glas heen kan kijken, anderen vinden hout mooier omdat het zo natuurlijk is. Een combinatie van de materialen biedt dan ook een mooie uitkomst. Je kunt ook de treden van de ene materiaalsoort doen en dan de leuning van een ander soort materiaal, alles kan namelijk op maat worden gemaakt zodat het voldoet aan al je wensen. 

Welke stalen trap wil jij?

Vraag jezelf eens af of dat jij een standaard stalen trap wil of dat jij iets op maat wil laten maken, waarbij je dus de keuze hebt uit verschillende unieke vormen en afmetingen. Maar daarbij moet je er wel aan denken dat hoe ingewikkelder je ontwerp is, hoe duurder de trap en het plaatsen zijn. 

Toepassen stalen trap

Een stalen trap is een goede keuze voor je woning, maar kan ook op kantoor worden geplaatst. Het zorgt namelijk voor een koele uitstraling en dat past toch overal? Ongeacht wat voor woonstijl je hebt kun je een stalen trap laten plaatsen, je kunt het combineren met diverse materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld met hout. Zo heeft het echt de uitstraling die jij in gedachten hebt. 

Afwerking stalen trap

Het afwerken van een stalen trap kan op een aantal manieren. Welke zijn dat?

  • Je hoeft een stalen trap niet te behandelen, je kunt hem onbehandeld laten.
  • Een stalen trap kun je verzinken, maar ook lakken, stralen of poedercoaten. 
  • Als je een roestvrij stalen trap hebt gekozen, dan kun jij deze trap polijsten, slijpen, borstelen of parelstralen. 

Het gaat er om dat jij weet wat er kan en dan kun jij zelf aangeven wat je wensen zijn. Denk er ook aan of dat de trap veel gebruikt gaat worden en of je hem dan wel of niet van een beschermende laag moet voorzien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *