5 tips om ruimte te besparen op je zolder

Een zolder is meestal een kleine ruimte die al snel vol kan zitten. Met al die ellendige hoeken lijk je er niet nuttigs mee te kunnen doen. Maar als je wilt kan je veel doen met je zolder, zo kan je er bijvoorbeeld een slaapkamer, opslagruimte, speelkamer of een extra ruimten van maken. Met de volgende tips kan je je zolder optimaal gebruiken.

1. Goede zoldertrap kiezen

Het is belangrijk dat je een goede zoldertrap plaatst. Gaat u binnenkort een zoldertrap plaatsen? U heeft de keuze uit verschillende soorten zoldertrappen. Een goede zoldertrap kan namelijk de rit naar je zolder makkelijker, sneller en voornamelijk veiliger maken. Er zijn verschillende opties van zoldertrappen.

  • 3-delig vouwbaar
  • 2-delig uitschuifbaar
  • Schaartrap aluminium en elektrisch
  • Brandwerende zoldertrappen

Een schaartrap gebruikt heel weinig ruimte, ook in de kamer eronder. Deze trap wordt minder vaak gebruikt, maar hij blijft ideaal voor een opbergruimte. Een uitschuifbare trap en een vouwtrap zijn 2 types zoldertrappen die ook weinig ruimte. Ze zijn gemaakt van hout waardoor het zorgt voor een vaste verbinding naar je zolder, waardoor je deze optimaal kunt benutten. Meer info over deze zoldertrappen kan je terugvinden op de zoldertrapshop.

2. Dakramen en dakkapel

Een dakkapel geeft heel veel extra ruimte op je zolder. Maar als een dakkapel te duur zou moeten zijn, dan is een dakraam ook een goede keus. Beide voorzien de ruimte van daglicht, waardoor ze meer mogelijkheden bieden aan je zolder.

3. Handige indeling

Om je zolder nog beter te kunnen benutten is het handig om op voorhand een plan op te stellen over hoe je je zolder wilt indelen. Meet alles goed op zodat je weet waar je aan toe bent. Als je een plan hebt kan je beginnen met de ruimte in te richten.

4. De hoogte in gaan

Meestal hebben zolders een hoog plafond. Het is dus verstandig om de hoogte in te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld je bed te verhogen, waardoor je ruimte kan creëren onder je bed. Je zou eventueel extra lades kunnen maken of er een bureau onder zetten.

Als je een hoge zolder hebt kan je nog een ruimte bij creëren die je zou kunnen gebruiken al extra opbergruimte of een leuke speelplek voor je kinderen.

5. Nutteloze ruimtes optimaal gebruiken

Een schuine kant lijken misschien nutteloze ruimtes, maar ze blijven wel ruimtes. Het is verstandig om kasten te maken onder de schuine ruimtes Je kan lades gebruiken om tot in de uiterste hoeken te gaan. Je kan ook gebruik maken van zwevende planken en kastjes om extra ruimte te creëren en je kan ook nog eens meer spullen kwijt. Op deze manier kan je veel meer spullen kwijt. Je zolder blijft ook ordelijker en toegankelijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *