5 tips om jouw droomhuis te vinden

De eerste vraag die bij je omhoog komt bij het zien van de titel is waarschijnlijk: is dit nog mogelijk met het de huidige woningkrapte in Nederland? Het antwoord op die vraag is: ja. Je moet alleen goed weten hoe je gaat zoeken en eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk, mits de voorbereiding goed is. Daarom geven we je vijf tips bij het vinden van jouw droomhuis, zodat je er straks lekker warm en gelukkig bij zit. 

  1. Maak een dromenlijst

Zoals we al zeiden, is het belangrijk dat je je goed voorbereidt en dat begint – hoe kan het ook anders – met een lijst. Als je je droomhuis nu zou moeten inbeelden, wat zou je dan zien? Zou je kopen of huren? Heb je een huis met een grote tuin buiten de stad of wil je juist graag een ruim balkon in het drukke, gezellige centrum van de stad? Ook kan het belangrijk zijn om de wensen voor de buurt op papier te zetten. Als er een kinderwens is, kan het zeker uitmaken of een wijk kindvriendelijk is en genoeg (basis)scholen heeft. 

  1. Het budget

Dit is misschien wel het minst leuke stukje van het vinden van je droomhuis. Kijk goed hoeveel geld je maandelijks te besteden hebt en bedenk of kopen op dit moment slim is, of dat je toch eerst moet gaan huren. Ook huurwoningen kunnen aan alle wensen die je hierboven neerpende voldoen, dus laat het budget je vooral niet tegenhouden. Hou in je achterhoofd dat financiële zorgen je het woonplezier ontnemen, dus hou het budget liever iets ruimer. 

  1. Ga op zoek

Als je gaat kopen, dan zijn er genoeg bekende verzamelsites waar je lekker kunt rondneuzen. De plekken voor huurwoningen zijn vaak iets lastiger te vinden. Daarom is het slim om je gratis en vrijblijvend aan te melden bij een huurwoningplatform, zoals Huurstunt.nl. Hier vind je een verzameling van allemaal huurwoningen van geverifieerde verhuurders en makelaars. Meld je ook gratis aan voor de huurwoningennieuwsbrief van jouw wenswoonplaats, zodat je gelijk een mailtje ontvangt als er een nieuwe huurwoning beschikbaar komt. 

  1. Laat je gevoel spreken

Via Huurstunt kun je ook gelijk reageren op de huurwoningen die online staan. En voor je het weet word je uitgenodigd voor een bezichtiging. In de eerste vijf minuten ben je al goed in staat om te weten of de woning iets voor je is of niet. Laat je gevoel spreken. Zie je jezelf er niet wonen, dan is het tijd om verder te zoeken. 

  1. Wees geduldig

De laatste en misschien wel belangrijkste tip is om rustig te blijven. Tijdens het zoeken naar een koop- of huurwoning kun je veel concurrentie tegenkomen. Of je nu zoekt naar huurwoningen in Groningen of in hartje Amsterdam. Blijf rustig en je droomhuis komt vanzelf op je pad! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *