Manieren om de beste badhanddoeken te vinden

Met een eindeloze optie van badhanddoeken met een verscheidenheid aan functies, is het moeilijk om te weten wat hun claims zal waarmaken. Deze tips en trucs laten je winkelen als een professional. Zorg ervoor dat je de beste geteste badhanddoeken bekijkt om de juiste keuze voor jou te vinden.

#1 Controleer de vezelinhoud

100% Katoen is het zachtste en meest absorberende. Focus niet te veel op premium katoen, zoals Egyptisch en Supima. Ze worden normaal gesproken als eersteklas beschouwd, maar hadden niet veel invloed op zachtheid, absorptievermogen of duurzaamheid in onze handdoekentests. Een andere optie is een mix van katoen en polyester: deze is vaak goedkoper, sneldrogend en duurzamer.

#2 Zoek naar productiehoogtepunten

Handdoek jargon kan lastig zijn, maar hier zijn enkele trefwoorden om naar te zoeken:

  • Gekamd katoen: het katoen is geborsteld om korte vezels te verwijderen, waardoor de stof zachter en duurzamer wordt
  • Ring gesponnen katoen: lange en korte vezels zijn stevig gedraaid, waardoor de handdoeklussen sterk en soepel zijn.
  • Twist: een beschrijving van hoeveel het garen van de lus is verdraaid. Een hoge twist is duurzamer, maar een lage twist vergroot het oppervlak om de handdoek extra en absorberend te maken
  • Waterkatoen, microkatoen, aerokatoen: merknamen van productieprocessen (niet te verwarren met echte soorten katoen) om de zachtheid en het absorptievermogen te verhogen

#3 Inspecteer de handdoek visueel

Dit betekent niet dat je de handdoek zacht moet voelen in de winkel. Fabrikanten kunnen zelfs de afwerkingen op de handdoeken aanbrengen om ze zachter te laten aanvoelen, maar de coating zal tijdens het wassen loslaten. Zorg er eerder voor dat de randen netjes zijn gevouwen en vastgezet met dicht, stevig stiksel – het is een teken van vakmanschap van goede kwaliteit. Dit voorkomt rafelen en kan de levensduur van de handdoek verlengen.

#4 Overweeg het gewicht

Het handdoekgewicht wordt gemeten in gram per vierkante meter. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het gewicht, des te dichter de handdoek is en des te meer absorberend en zacht zal zijn. Ongeveer 300 – 400 vierkante meter wordt als lichtgewicht beschouwd, 400 – 600 vierkante meter is middelzwaar en 600 – 900 vierkante meter is de zwaarste. De best presterende in onze test waren in het 500 – 700 vierkante meter bereik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *