3 tips voor de inrichting van een kinderkamer

Is jouw kindje geen baby meer? Waar de een blij is dat de babytijd achter de rug is, gaat het voor de ander juist veel te snel. Hoe dan ook, wanneer jouw kindje 2 jaar geworden is heeft het de babyfase achter de rug en begint de peutertijd. Daar hoort natuurlijk ook een andere slaapkamer bij. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het inrichten van een peuterkamer? In dit artikel leggen we je alles uit waar je op kunt letten.

Van ledikant naar peuterbed

Kan jouw kindje al uit het ledikantje klimmen? Dan wordt het hoog tijd om een peuterbed aan te schaffen. Je kunt daarbij kiezen uit een speciaal peuterbed of een eenpersoonsbed. Een eenpersoonsbed heeft als voordeel dat jouw kindje hier niet meer uit kunt groeien, dus hoef je in principe geen ander bed meer te kopen. Het nadeel van een eenpersoonsbed is dat deze geen valhek heeft, iets wat een speciaal peuterbed dan wel weer heeft. Dat maakt een bed natuurlijk nog wel iets veiliger.  

Andere lampen

Bij een stoere jongens- of meidenkamer hoort natuurlijk ook een of meerdere kinderlampen om de kamer mee af te maken. Je kunt kiezen voor een opvallende lamp om de kamer gezellig te maken, of juist een subtiele lamp. Hoe dan ook staan kinderlampen bekend door hun vrolijke en speelse design. Zelf hebben wij in onze kinderkamer led inbouwspots geplaatst die we kunnen dimmen, zodat we ook een goed verlichte kamer hebben als we dat nodig hebben. Kinderlampen zien er altijd heel leuk uit, maar zijn niet altijd even praktisch. 

Leeshoekje

Vind jouw kindje het al leuk om een boekje te lezen? Creeër dan ook een hoekje waar hij of zij lekker op het gemak een boekje kan lezen. Bovendien kun je hier ‘s avonds ook lekker gaan zitten om zelf een boek voor te lezen. 

Grotere kast

Jouw kindje is inmiddels best wel gegroeid en de kans is groot dat je al een hoop spullen verzameld hebt. Van knuffels, boekjes tot ander leuk speelgoed, het past vaak niet meer in de kleine kasten. Daarom is het handig om meer kastruimte te creëren. 

Let ook op de veiligheid

Hoe ouder jouw kindje wordt, hoe meer het zijn eigen wil krijgt. Jouw kindje gaat dingen ontdekken, begint te lopen en een gevaar zit natuurlijk in een klein hoekje. Zorg daarom voor een veilige kinderkamer door in ieder geval de stopcontacten af te dekken met stopcontactbeveiligers en eventueel ook de ramen te beveiligen met raambeveiligers. Let ook op dingen waar je normaal helemaal niet aan zou denken. Planten zijn bijvoorbeeld erg leuk, maar sommige planten zijn giftig! Zorg ervoor dat jouw kindje hier niet mee in aanraking kan komen.  

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *