3 tips om ruimte te besparen in je kamer

Is je kamer overvol of heb je gewoon meer ruimte nodig voor andere dingen? Soms lijken kamers een onbegonnen zaak omdat het zo’n rommel is. Hier kan je echter verandering in aanbrengen door meer ruimte te creëren. Maar hoe creëer je extra ruimte uit een kamer?

De hoogte in gaan

Huhh, de hoogte in gaan? Jazeker! Door de hoogte in te gaan creëer je namelijk beneden ruimte, wat eigenlijk heel logisch is. Door bijvoorbeeld je bed te verhogen creëer je ontzettend veel ruimte onder je bed. Hierin zou je extra lades kunnen verwerken zodat je meer opbergvakken hebt. De oorzaak van een overvolle kamer is vaak dat er gewoon teveel spullen op een bepaalde kamer liggen die er eigenlijk niet passen. Door je bed te verhogen ben je van dit probleem af. Je bed hoeft niet erg veel verhoogd te worden om er spullen onder kwijt te kunnen denk maar aan een 50 centimeter als voorbeeld. Vaak ziet dit er ook nog erg gaaf uit! Een andere optie is om een hoogslaper te kopen. Vaak kan je onder een hoogslaper zelfs een heel bureau kwijt. Of een hoogslaper met kast zie je ook vaak terugkomen. Ga daarom goed met de ruimtes om.

Nutteloze ruimtes gebruiken

Ook nutteloze ruimtes blijven ruimtes en dus kan je er gebruik van maken. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte boven je deur of boven in de hoek van je kamer. Hier zou je bijvoorbeeld planken op kunnen hangen waar je spullen op zou kunnen zetten. Daarnaast kan je er ook zwevende kastjes maken waar extra spullen in opgeborgen kunnen worden. Zwevende kastjes hebben ook nog is een mooi en strak design wat er supergaaf uit ziet.

Handige indeling

Ten slotte kan de kamerindeling ook niet ontbreken. Het is belangrijk dat je een goede kamerindeling maakt waarbij je optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimtes. Meet alles goed op zodat je weet waar je aan toe bent. Vaak zie je het zelf niet voor je maar probeer is gewoon je kast te verplaatsen naar de andere wand. Vaak zie je dat dit een totaal ander beeld geeft en dan oogt het alsof je meer ruimte hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *