3 superfoods die het geld waard zijn

In Nederland kennen we veel superfoods. Een superfood bevat meer vitamines, vezels, mineralen dan een normaal voedingsmiddel. Superfoods zijn over het algemeen best prijzig. Wanneer een label ‘superfood’ aan hangt, schiet de prijs vaak al omhoog. Hieronder vind je een aantal superfoods die het waard zijn om aan te schaffen.

We beginnen bij gember. Gember vat bevat het stofje gingerol, die verantwoordelijk is voor veel gezondheidsvoordelen.  De gemberplant behoort tot de categorie van planten waar ook kurkuma en kardemon bij horen. Over het algemeen staat gember bekend als onstekingsremmer. Maar het een stukje gember in de thee helpt ook tegen spierpijn en menstruatiepijn. Gember kan je kopen in de supermarket.

Curumine is een van de populairste superfoods op het moment. Curumine staat over het algemeen bekend als onstekingsremmer voor spieren en pezen. Maar kurkuma kan ook een verlichtende rol spelen bij hart- en vaatziekten, depressies en dementie. Ons lichaam kan maar een beperkte hoeveelheid opnemen. Als je het combineert met gezonde vetten kan je lichaam nét iets meer opnemen. Neem dit supplement ook altijd bij de maaltijd voor een optimale opnamen.

Curumine kopen? Kijk dan de kurkumaspecialist.nl

De derde superfood die het geld waard is, is rauwe cacao. Het is lekker, gezond en relatief nog goedkoop. De stofjes in rauwe cacao kunnen je bescherming bieden tegen diabetes type 2. Daarnaast kan cacao ook stress verminderen. Ook helpt het om je tanden te beschermen omdat cacao bacteriën bederven die gaatjes kunnen veroorzaken. Je kan rauwe cacao in je yoghurt of havermout doen, of mixen door een smoothie.

Last but not least: Avocado. Deze vrucht zit vol met vezels, vitaminen, minerale en gezonde vetten. Een avocado kan de cholesterol verlagen. Daarnaast dragen ze bij aan een goede bloedsuikerspiegel wat essentieel is om lichaamsvet te verbanden. Maak voor jezelf een lekkere avocado toast met een gekookt eitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *