10 dingen die niemand je vertelt over het renoveren van je badkamer

Elke vorm van renovatie is een ontmoedigend proces. Maar als het om de badkamer gaat – een ruimte die zowel hyperfunctioneel als sereen moet zijn, praktisch en, idealiter, een beetje luxe – lijkt de inzet op de een of andere manier hoger. Er moeten onderweg miljoenen beslissingen worden genomen, van spiegel tot voeg – en het prijskaartje kan verrassend zijn. Wat moet je weten voordat je begint met badkamerrenovaties.

  1. Ga er niet vanuit dat uw aannemer dezelfde gedachtes heeft

Als je fungeert als algemene aannemer – of zelfs met een algemene aannemer werkt – moet je elk onderdeel van het plan beschrijven en nooit aannemen dat iedereen op de hoogte is en dezelfde gedachen heeft.

Denk aan renovaties zoals een operatie: om te voorkomen dat de verkeerde knie wordt vervangen, moet u ervoor zorgen – en dan nog een keer, en dan nog een laatste keer – dat de juiste knie (of badkamer) is gemarkeerd en overeengekomen.

  1. Hoeveel kost het verbouwen van een badkamer? Meer dan je denkt.

Denk je dat je je badkamer van top tot teen kunt verbouwen voor een paar duizend euro? We vinden het vervelend het je te vertellen: de gemiddelde kosten van het verbouwen van een badkamer bedroegen €10.000,0 in 2016. Een eenvoudige, laagwaardige renovatie met goedkopere materialen of kleinere aanpassingen kan oplopen van €1.500 tot €5.000, terwijl een top-of-the-line renovatie van top tot teen kan oplopen tot €23.000.

  1. Heroverweeg een bad

U komt misschien in de verleiding om uw badkamer te upgraden met een dramatisch vrijstaand bad. Maar het is misschien niet de meest praktische keuze in de toekomst, vooral als je klein bent, een hekel hebt aan schoonmaken, een oud gammel huis hebt, graag lange baden neemt of meer douches neemt dan baden.

  1. Flatterende verlichting vereist planning

Denk niet dat je een paar lampen kunt installeren en het zo eenvoudig is: omdat badkamers soms klein en / of donker zijn en gevuld met spiegels (wat het licht moeilijker maakt om de ruimte te verlichten), vereist verlichting een zorgvuldige gedachte en plaatsing. De eenvoudigste manier om een ​​badkamer te verlichten is een enkel licht in het midden van het plafond. Heb je een badkamer die al behoorlijk helder is? Een paar wandschakelaars zou voldoende moeten zijn. Denkt u aan inbouw spots?

  1. Vergeet niet toegankelijke stopcontacten te installeren.

U wilt het einde van een renovatie niet bereiken en beseft dat u bent vergeten de stopcontacten te overwegen. Denk aan deze stopcontactfouten: je moet je föhn aan de andere kant van de kamer aansluiten en vanaf daar kun je jezelf niet in de spiegel zien. Of u wilt ervoor zorgen dat uw elektrische tandenborstel te allen tijde wordt opgeladen, maar u negeert een stopcontact in de kast. Of u deelt uw badkamer met uw echtgenoot, maar installeerde slechts een stopcontact aan één kant van de wastafel.

 

  1. Als het op tegels aankomt, hoeft u maar een paar typen te onthouden.

Vergeet de eindeloze stapels tegelmonsters die uw aannemer u zal laten zien: u hoeft maar een paar belangrijke varianten te onthouden. De soorten tegels die bijzonder winterhard, slijtvast en tijdloos zijn in het bad – in douchecabines, vloeren en muren – zijn porselein, glas, natuursteen, cement en, natuurlijk, metrotegels (een type van keramische tegels zo populair dat we het in zijn eigen categorie tellen). De opties worden een stuk eenvoudiger als je je beperkt tot deze beproefde opties; kies dan een kleur en een vorm en ga vanaf daar.

  1. De voegen kunnen uw badkamer maken of breken.

Voegen kunnen een bijzaak zijn in het schema van uw hele verbouwing: het is een klein element van de badkamer, maar wel erg belangrijk. Het sluit vuil en water af, compenseert kleine verschillen in grootte tussen afzonderlijke tegels en verstevigt de structurele integriteit van een installatie

  1. Kleine ruimte? Daar is een compact toilet voor.

Een toilet past niet overal. Als je een kleine ruimte hebt, overweeg dan een klein toilet.Of kies voor een traditioneel of modern staand toilet, waterbesparend toilet of wandtoilet.

  1. Maak van opslag geen bijzaak.

Zorg ervoor dat u bij het opstellen van uw plannen naar opslagmogelijkheden zoekt – zelfs kleine, eenvoudige – zodat ze zich geïntegreerd en niet toegevoegd voelen. Je hebt geen diepe schapopslag nodig; een ondiepe plank kan veel opslaan. Ik vind het leuk om een ​​uitsparing onder de douche te zetten en ik probeer handdoekstangen te integreren om me ingebouwd te voelen

  1. En misschien hoeft u niet te renoveren.

Misschien bent u verhuisd naar een nieuw huis en kunt u de tegel in de badkamer niet uitstaan, maar heeft u niet het budget om deze volledig te vervangen. Of misschien huurt u en kunt u niet verbouwen (als u uw borg terug wilt). Het goede nieuws is dat je misschien niet alles hoeft te demonstreren en opnieuw moet beginnen. Als het de tegel is die je wilt upgraden, overweeg dan het overspuiten van tegels. Of verwissel een paar basisarmaturen (lichten, kranen) voor een grote impact.

Bent u nog op zoek naar een aannemer in de omgeving Lier? Geschikt voor badkamerrenovatie Lier en omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *